A szaloncukor szinte minden hazai háztartásban elmaradhatatlan része a karácsonynak. A fát díszítő édesség a XIX.
Agrár- és élelmiszergazdaság
Agrár- és élelmiszergazdaság
Szentkirályi ásványvíz
Balogh Sándor szörp és üdítő gyártónak 1993-ban sok vízre volt szüksége, ezért szentkirályi telephelyén kutat fúratott.
Gönci kajszibarack
A Gönci kajszibarack különlegességét, országos és nemzetközi hírnevét Gönc térségének kedvező klimatikus adottságai
Újfehértói fürtös meggy
Magyarországon a legnagyobb arányban, 30%-ban termesztett meggyfajta,
Mathiász János szőlőnemesítő és borász életműve és szőlőfajtái
Mathiász János idehaza és külföldön is ismert, elismert szőlőnemesítő, borász
Szegedi szalámi vagy Szegedi téliszalámi
A Szegedi szalámi vagy Szegedi téliszalámi 2-4mm szemcsenagyságúra aprított sertéshús és szalonnaszemcsékből álló fűszerezett húskészítmény
Szőregi rózsatő
A Szőreg környékén élő emberek sajátos, Maros-szögi tájkultúrát hoztak létre
Budapesti téliszalámi
Kezdetben csak télen előállított termék volt – innen származik a régi téliszalámi elnevezés.
Balatonmelléki (bor)
A Balatonmelléki termőterületen a szőlők általában a Balaton tó környéki
domb- és hegyoldalak déli, délkeleti és délnyugati dűlőin terülnek el.
Zemplén (bor)
A Zempléni oltalom alatt álló termőhely Magyarország északi részén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében terül el.