Gönci Barackpálinka

A hungarikum rövid bemutatása:

A Gönci barackpálinka földrajzi jelzés kizárólag Magyarországon, ezen belül Gönc termelési körzet területén termesztett kajszibarackból készített termékeken használható, amelynek cefrézését, erjesztését, lepárlását, érlelését, ágyazását, pihentetését és palackozását is a fenti települések közigazgatási területén végezték. A Göncön és környékén termesztett kiváló minőségű magyar kajszibarack fajtán kívül igen nagy súllyal bírnak a termesztés kedvező ökológiai tényezői. Ez a körzet kajszibarack termesztésre az egyik legjobb, mivel a terület mélynyugalmi időszaka rövid, a télvégi hőmérsékletingadozás alacsony. Az itt termett gyümölcsökből születő pálinka különleges illat- es zamatanyagban gazdag, lekváros, kellemes magkarakteres, mézes, citrusos héjzamatos jegyei miatt jellegében jelentősen különbözik más régiók barackpálinkaitól.

A Gönci Barackpálinka termékleírása itt található.