A magyar vízilabdázás

A hungarikum rövid bemutatása:

Magyarország legeredményesebb csapatsportja a vízilabda. A sportág medencében űzött változata a XX. század első évtizedében terjedt el Magyarországon. A magyar vízilabda első aranykorszaka 1932-ra illetve 1936-ra tehető, amikor sikerült egy-egy aranyérmet hazahozni. A sporttörténelmet folytatva, az 1952-1958 közötti olimpiákat és Európa Bajnokságokat sorra nyerte a magyar válogatott. Az 56-os "melbourne-i vérfürdő" (Zádor Ervin szemöldökét repesztette fel egy könyökös) pedig az itthon levert forradalom szimbólumává vált. A magyar vízilabda által büszkén tarthatjuk magunkat igazi sportnemzetnek, hiszen a mai napig is kiemelkedik a sportteljesítményben.