Tavaszi emlékhadjárat (1849)

A hungarikum rövid bemutatása:

A Tavaszi Emlékhadjárat Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, mely alkalmas a helyi értékek képviseletére és az egyetemes magyar műveltség jelentős hányadának "feljgyűjtésére". Alkalmas mindezeknek a rendezvénysorozatba való integrálásába, és a nagyközönség számára való felmutatására.

A Tavaszi Emlékhadjárat, amely számos anyaországi településsel és a felvidéki szakasszal bővült, mára nemzeti intézménnyé vált és bebizonyította, hogy a magyar történelem ma is élő hatóerő. A huszárokhoz később további csapatok, gyalogosok, tüzérek, diákok, zenészek, néptáncosok, művelődési intézmények, önkormányzato és politikusok csatlakoztak. Mára a Tavaszi Emlékhadjárat a régiónak két országra terjedő kiemelt kulturális eseménye, mely több százezer embert érint.

További részletes leírás és információk:

Javaslat a nemzeti érték Magyar Értéktárba történő felvételéhez.

Az érték a Hungarikum törvény 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról II. sz. mellékletének Hungarikum Bizottsághoz történő felterjesztésével és elbírálása által került a Magyar Értéktárba.

Riport


Címke: tavaszi, emlékhadjárat, 1849

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: