Vecsési savanyú káposzta

A hungarikum rövid bemutatása:

A vecsési savanyú káposztát a XVIII. század végén betelepült sváb családok leszármazottai több mint 200 éve állítják elő ősi családi receptúra alapján. A termék hazai és nemzetközi hírnevét többek között kiváló egyedi minőségének és a hagyományoknak köszönheti, amelyek magukba foglalják a termék előállításának technológiáját, a családok által féltve őrzött egyedi receptúrát, a kulturális hagyományokat, az ismertséget, illetve a technológiai fejlődésnek köszönhetően kialakult széleskörű piaci jelenlétet.

Javaslat a nemzeti érték Magyar Értéktárba történő felvételéhez.

Az érték a Hungarikum törvény 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról II. sz. mellékletének Hungarikum Bizottsághoz történő felterjesztésével és elbírálása által került a Magyar Értéktárba.