Hírek

2018. április 9.

Idén került 30. alkalommal megrendezésre Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata, a Tavaszi Emlékhadjárat, melynek isaszegi állomásán április 6-án megemlékeztek mind a dicsőséges 1849-es tavaszi hadjáratról, mind annak dicsőséges nyitányáról, az isaszegi csatáról. A környékbeli településeket is érintő rendezvény során az önkormányzatok és a hagyományőrző egyesületek több programot biztosítottak az érdeklődők számára.

2018. április 6.

Új látnivalóval, lombkorona tanösvénnyel gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteményének is részét képező Ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete.

2018. április 6.

Amióta a moldvai magyar pedagógusok részt vesznek a Lakiteleki Népfőiskola továbbképzésén, érezhetően erősödött a közösségük is. A szakmai elmélyülés mellett közösséggé is formálódnak a Lakiteleki Népfőiskola továbbképzésén részt vevő csángó magyar pedagógusok – emelte ki interjújában a program hangsúlyait Lezsák Sándor, a népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke.

2018. április 6.

Helyi érték a magyar nóta, már csak a legendás pankaszi prímás, Kánya Elek miatt is. Ezt ünnepelték – természetesen nótázással – Őriszentpéteren.

2018. április 4.

A határon túli területek mellett a diaszpóra magyarságát is bevonnák a szélesedő mozgalomba.
Pozitív képet festhetnek hazánkról nemzeti értékeink; a hungarikumok gazdasági, kulturális, társadalmi, tudományos és technológiai szempontból is erősíthetik Magyarország nemzetközi pozícióját – jelentette ki a Magyar Időknek Szakáli István Loránd. A Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára szerint az érdeklődés jelentős, a cél pedig az, hogy a határon túli területek után a diaszpóra magyarságát is megnyerjék a hungarikumok ügyének.

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: