Újra folkTREND! a Budai Várban

Divatosan öltözködni már régóta egyet jelent a legújabb irányzatok követésével, de a cél mindig is egy volt: szépnek lenni - fogalmazott a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos az államalapító Szent István királyunk ünnepén tartott folkTREND! viseletbemutatón, a Budai Várban.

 

 

V. Németh Zsolt hangsúlyozta: a folkTREND! eredeti szándéka szerint a hagyományost, az évszázadokon átívelő értéket kívánja láttatni – mai köntösben. A folkTREND! küldetése, hogy a népi hagyományokat a mai modern ember számára is értelmezhetővé és használhatóvá tegye az öltözködésben. Láthatjuk, ahogy a Kárpát-medence hagyományos öltözet-kultúrája és népi kézműves értékei megőrződnek a felhasznált formavilágban, a díszítményben, az alapanyagban vagy a technikában – ismertette a miniszteri biztos.

Az idei Mesterségek Ünnepe ezúttal szűkebb keretek között kezdődött el augusztus 20-án, az Oroszlános udvarban. A népi viseletek mai hordhatóságának jegyében, a tavalyihoz hasonlóan,  most is teret kapott az agrártárca által elindított mozgalom. Az immáron negyedik alkalommal megrendezett divatbemutatón a „Hagyomány a divatban – viselet másként” hungarikum pályázat 24 nyertesének ruha- és kiegészítő-kollekcióit láthatták az érdeklődők.

folkTREND! – 2020 katalógus letöltése

Videó megtekintése



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: