I. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválja Sepsiszentgyörgyön

Elegáns úrhölgyekkel és fess úrfiakkal, a korabeli Nemere újságot felidéző lapot kínáló rikkancsokkal is találkoztak az I. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiváljára érkező vendégek, a lassan feledésbe menő hirdetőtáblák, vásári posta és utazó fotográfus, lovaskocsi elevenítette fel a békebeli idők vásári hangulatát.

Sepsiszentgyörgy főterén 12 kürtőscsapat mérte össze tudását, de ugyanakkor árusította is termékét, nem volt gyakorlatilag olyan stand, ahol ne álltak volna sorba Székelyföld jellegzetes kalácsáért, a nap folyamán többezer ember fordult meg a rendezvényen A kürtőskalácsfesztiválon két óriáskürtőskalács is elkészült, mindkét helyszínen népes közönség szurkolt a rekordra vállalkozók sikeréért. A Diószegi Pékség a farkaslaki Kovács céggel közösen sütötte meg a 11 méter hosszú kürtőskalácsot.

A hosszú kürtősbotot most először próbálták ki, derült ki a rekordkísérleten, a végeredmény viszont jól sikerült, jövőre szeretnének hivatalos rekordot felállítani. A sepsiszentgyörgyi Oltisz a legnagyobb átmérőjű kürtőskalács elkészítésére vállalkozott, az óriás kürtősbot hossza 2 méter 80 centiméter, átmerője egyik felén 80, másik felén 40 centiméter, ezen sült az óriáskürtős, amely ötven darab negyven dekás kürtőskalácsnak felel meg.

 

További részletek: https://www.facebook.com/kurtosfeszt.ro/

 

Fotók: Codra Botond, Kocsis-Boldizsár János, Vargyasi Levente



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: