Kárpát-medencei hungarikum vetélkedő

FELHÍVÁS

a Kárpát-medencei hungarikum vetélkedőn való részvételre.

A Lakiteleki Népfőiskola – az Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság támogatásával – „Kárpát-medence kincsei” címmel vetélkedőt szervez a hungarikum mozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében.

A vetélkedőre a Kárpát-medencei általános iskolák 7. osztályában tanuló diákok és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll.

Jelentkezés feltétele: a vetélkedőre való felhívás mellékletében található 50 kérdésből álló feladatlap megoldása és pdf formátumban való elküldése a [email protected] email címre.

A beküldés határideje: 2018. január 22.

A feladatlapot visszaküldők 2018. február 15-ig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával március 15-ig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

Az elődöntő időpontja: 2018. április 24-27.

A döntő időpontja: 2018. május 10-11.

Az elődöntőnek és a döntőnek a Lakiteleki Népfőiskola ad otthont.

A vetélkedő során a feladatok a Hungarikum Bizottság által, a Hungarikumok Gyűjteményébe választott értékek ismeretére irányulnak. Mindezek mellett érdemes fölkészülni a vetélkedőn résztvevő iskolák és környékének helyi értékeiből.

Minden elődöntőbe és döntőbe jutott csapatok tagjai hungarikumokat, nemzeti értékeket nyernek. A győztes iskola jutalma egy „Alpha 1 PRO” típusú programozható robot. A döntő első három helyezett csapat résztvevői hungarikum körúton vesznek részt, melynek időpontja: 2018. augusztus 23-24.

Javasolt felkészülési anyag: www.hungarikum.hu honlapon található 67 magyar csúcsteljesítményt, értéket tartalmazó Hungarikumok Gyűjteménye.

A vetélkedő lebonyolításával kapcsolatos kérdéseire válaszolunk a [email protected] e-mail címen.

Budapest, 2017. november 27.

Eredményes felkészülést, jó játékot kíván:

Lezsák Sándor

a Magyar Országgyűlés alelnöke

a Hungarikum Bizottság tagja

 

Felhívás letöltése

Kérdéssor letöltése

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: