Bor

Bor

Zemplén (bor)

A Zempléni oltalom alatt álló termőhely Magyarország északi részén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében terül el.

Tokaj (bor)

A Tokaji borvidék egyedülálló borászati adottságait 2002-ben az UNESCO Világörökség Bizottság világörökségi címmel ismerte el.

Eger (bor)

Eger borvidék legismertebb bora az Egri Bikavér. de más kiváló fajta borok és háziasított borok is készülnek.

Debrői Hárslevelű (bor)

A classicus borok legtöbbször könnyed kajszibarack, hársfavirág és mézes jegyekkel rendelkeznek.

Bükk (bor)

A Bükki borokra jellemző a könnyed frissesség, ropogós savak és gyümölcsös stílus.

Hajós-Baja (bor)

Könnyű friss esetenként fűszeres aromájú borok készülnek a vidéken, a száraztól a késői szüretelésen át a jégborig

Villány (bor)

Villányban elsősorban a vörösborok dominálnak és három minőségi szinten jelennek meg: Classicus, Premium és Super premium.

Tolna (bor)

Fehérboraiban – szinte – soha nem dominál a fahordó használata, fontos fajta a zöldveltelíni.

Szekszárd (bor)

Legismertebb bora, a Szekszárdi Bikavér minimum három fajta háziasításával készül.

Pannon (bor)

Pannon névvel készült fehér-, rozé- és vörösbor valamint pezsgő és gyöngyözőbor jellemzője az érett gyümölcsösség.

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: