Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége és a Gundel étterem

A hungarikum rövid bemutatása:

A Gundel-család története egyet jelent a magyar gasztronómia és vendéglátás történetével. Gundel Károly (1883-1956) zseniális érzékkel alkalmazta a modern technológiákat a századforduló magyar konyhaművészetében, előremutató munkájával felhelyezte Magyarországot a világ kulináris térképére.  A Gundel-dinasztia és az étterem konyhafőnökei, cukrászai által komponált ételek - a palóc leves, az Újházi-tyúkhúsleves, a Kárpáti fogas, a Somlói galuska, a Rákóczi-túrós - mára már a magyar konyha nélkülözhetetlen fogásaivá váltak. A Gundel mint hagyománytisztelő étterem a mai napig az eredeti receptúra alapján kínálja mindezeket. 
 
A Gundel étterem megnyitása után közel 130 évvel is ugyanazon a helyen és néven üzemel. Az étterem helyszíne, a magyar gasztronómia bölcsője, ahol kiemelkedő minőségű szolgáltatással várják vendégeiket, hűen követve ezzel Gundel Károly vendéglátási hagyományait és hitvallását. 
 
A megújult Gundel a „vissza a gyökerekhez” jelmondatra épít, a beltérben és a kerthelyiségben is visszahozták a régi idők hangulatát. Létrehoztak egy olyan teret, ami egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb réteg előtt nyitva álljon. 
 
Az étterem megismerteti hazánk jelentős kulináris örökségét hazai és nemzetközi vonatkozásban, betekintést nyújt a magyar gasztronómia múltjába és jelenébe.

 

 

További részletes leírás és információk:

Javaslat nemzeti érték Hungarikumok Gyűjteményébe történő felvételéhez

Az érték a Hungarikum törvény 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról III. sz. mellékletének Hungarikum Bizottsághoz történő felterjesztésével és elbírálása által került a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Riport


Címke: gundel, etterem, hungarikum

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: