Adományozási felhívás a zétényi kultúrház újjáépítése érdekében

Nagy veszteség érte a felvidéki kulturális életet, leégett a Tőketerebesi járásban található Zétény községi hivatala, illetve a szomszédságában álló kultúrház május 6-án. A tűz, amely elpusztította Zétény község kulturális intézményét, első sorban a település és járás kulturális életében jelent mérhetetlen veszteséget, azonban annak következményeit minden közösségek iránt elkötelezett Kárpát-medencei magyar átérzi. Zétény Királyhelmectől 10 km-re északnyugatra, a Felső-Bodrogköz északnyugati részén, a Latorca és a Tice között fekszik.

A majd 800 fős településen intenzív kulturális élet folyt, a kultúrház és könyvtár értékeit a helyiek megbecsülték. Tették ezt azért is, mert a település kultúrháza aktívan, több célcsoport igényeit kiszolgálva működött, kínálatában számos tábor, gyermekprogram, nosztalgia délután, települési ünnepség szerepelt. A ház falai között a helyi asszonykórus, kártyaklub, asztalitenisz kör és több civil szervezet is otthonra lelt. A szerencsétlenség következtében a kultúrház felújított könyvtárában található könyvállomány a tűz martalékává vált, a helyi közösségi eseményeknek helyt adó táncterem teljesen kiégett. A Nemzeti Művelődési Intézet elkötelezett a Kárpát-medencében működő, kultúráját őrző és továbbadó szakemberek és intézmények felé, ezért kér mindenkit, aki átérzi a zétényi közösségeket ért veszteséget, hogy járuljon hozzá egy számára nélkülözhető összeggel a kultúrház újjáépítéséhez.

Az elmúlt évek adománygyűjtései bizonyították, ha jó célért fognak össze az emberek és elég sokan vannak, akkor a sok kicsi, talán jelentéktelennek tűnő összegből is összeadódhat több, vagy akár több tízmillió forint.

 A község az alábbi, elkülönített számlaszámra várja adományaikat:

Számlaszám: SK92 0900 0000 0051 7025 9173 BIC kód: GIBASKBX

Számla neve: Dom kultúry Zatín-Zétény-S.O.S

 

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: