Előhívott értékek

Zenta, 2024. április 16.

Előhívott értékek – épített örökségünk a fiatalok szemével, címmel hirdetett fotópályázatot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI), általános iskola 7. és 8. osztályosainak, valamint középiskolás korosztály számára.

Ünnepélyes keretek között zajló kiállítás megnyitó, valamint eredményhirdetés zajlott a zentai Kiszsinagógában. 

Az összejövetelen Kormányos Katona Gyöngyi, a VMMI igazgatója üdvözlő beszédében elmondta, hogy az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztálya támogatásának köszönhetően először hirdették meg a fotópályázatot, amellyel a vajdasági általános iskolák hetedikes és nyolcadikos osztályosait, illetve a középiskolásokat szólították meg azzal a céllal, hogy felfedezzék, rögzítsék és másoknak is bemutassák szülőföldjük, illetve saját településük értékeit, különös hangsúlyt fektetve az épített örökség meghatározó elemeire.

Antal Andrea nyitóbeszédében elmondta: nagy öröm, hogy a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet felhívására ilyen szép számmal jelentkeztek a fiatalok, ugyanis a kiírásra összesen 300 pályamű érkezett be.

Ezt követően rámutatott: az értékek, az itt kiállított fotók a magyarokról, a hagyományaink iránti szeretetről, az összetartozásról, a sokszínű és fennható kultúránkról szólnak, ami olyan kincs, amelyet akkor értékesek igazán, hogyha megoszthatjuk, illetve az életünk részévé tesszük – hangsúlyozta ki és rámutatott, hogy megmaradásunk, túlélésünk alapja a nemzeti kultúránk és az önmagunkhoz való ragaszkodás.

Antal Andrea egyben megjegyezte, hogy ez a kiállítás is hozzájárul a helyi és a területi identitás építéséhez és megőrzéséhez. A pályázatra 300 pályamű érkezett be, míg a kiállításon a szakmai zsűri által kiválasztott 68 pályázó 101 kiemelkedő fotója kerül bemutatásra. A projekt az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának közreműködésével valósult meg. 

További fotók az eseményről.

A legjobb alkotásokat ide kattintva nézhetik meg. 

 

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: