A hagyomány átörökítés és megújulás

Farkas Gábor fazekas népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere érdemelte ki idén a Folk-TREND díjat. Az Agrárminisztérium elismerését – a szakmai zsűri ajánlásával - V. Németh Zsolt, kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos adta át a Hagyományok Házában, a XXI. Országos Fazekaspályázat kiállításának megnyitóünnepségén.

A Folk Trend! mozgalmat az agrártárca néhány évvel ezelőtt indította útjára olyan alkotások támogatására, mint amilyeneket a Hagyományok Háza által meghirdetett, népi mesterségek megújítását célzó pályázatra készítettek – fogalmazott beszédében V. Németh Zsolt.

 V. Németh Zsolt

Fotó:Krasznai-Nehrebeczky Mária 

A kétévente megrendezendő országos fazekaspályázat eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóján mondott beszédében a miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy az elismerés, a kiállítás és a díjazás célja a hagyományok, az ősi módszerek, eljárások, mesterségek életben tartása, a mai kor igénye szerinti értelmezése, alkalmazása.

Ennek a célnak a megvalósulását keressük és igyekszünk az igényes újításokat támogatással is megbecsülni a divatban, a gasztronómiában, az építészetben, vagy épp a népi iparművészetben – fogalmazott V. Németh Zsolt. A régi mesterségek életben tartása, az ősi technikák felhasználásával elkészített, kiválóan használható, minőségi, egyedi konyhai eszközök megérdemlik az elismerést – mondta a miniszteri biztos.ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: