HUNG-2020 döntés

A bírálat eredménye a palyazat.hungarikum.hu oldalon közzétett „HUNG-2020 pályázatok döntési listája” elnevezésű táblázatban tekinthető meg.

Az Agrárminisztérium HUNG-2020 kóddal pályázatot írt ki a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására. A pályázati felhívás 2020. március 23-án jelent meg, amellyel egyidejűleg lehetőség nyílt a pályázati adatlap elektronikus kitöltésére, illetve a mellékletek feltöltésére. A pályázatok beküldésére június 2. és július 1. közötti beadási időintervallum, illetve a rendelkezésre álló forrás 300%-os kimerülésének bekövetkezése, de minimum fél óra állt rendelkezésre.

A jelentősen megnövekedett támogatási igényre tekintettel az Agrárminisztérium előterjesztésére a Kormány 750 millió forint többletforrást biztosított a benyújtott pályázatok támogatására vonatkozóan. Ezáltal a HUNG-2020 kódjelű pályázati felhívás támogatási keretösszege 230 millió forintról 980 millió forintra emelkedett.

A befogadott és formailag megfelelt 425 pályázatból 360 pályázat részesül támogatásban: az I. támogatási célterület tekintetében 313 darab, a II. támogatási célterület esetében 10 darab, a III. támogatási célterületre vonatkozóan pedig 37 darab.

Forráshiány miatt támogatásban nem részesíthető és a támogatási célnak nem megfelelt pályázatok száma 65 darab, formai szempontok alapján 9 darab pályázat került elutasításra.

A pályázókat e-mailen és postai úton is értesítjük az eredményről, illetve a nyertes pályázókat a Támogatói Okirat kibocsátásához szükséges további teendőkről.

 

Címke: 
ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: