Szakmai konzultációs tanácskozás a külhoni értékgyűjtésről a Földművelésügyi Minisztériumban

2015. március 12-én a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 48 millió forint vissza nem térítendő keretösszeggel meghívásos pályázatot hirdetett határon túli szervezetek számára a külhoni magyar értékek összegyűjtésének támogatására.

Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a tanácskozáson kifejtette: határontúli értékgyűjtő pályázat meghirdetésével egy nagyon fontos mérföldkőhöz érkeztünk, melynek eredményként azt várjuk, hogy a hungarikum mozgalom a külhoni magyar közösségekben is lendületet kapjon. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a hungarikum törvény egy nemzeti törvény, teljes egészében a magyarokról szól függetlenül attól, hogy a világ melyik részén élnek, s mely az önbizalom, a nemzeti identitás és összetartozás megerősítésében játszik fontos szerepet.

Szakáli István Loránd elmondta továbbá, hogy a pályázatra meghívott civil szervezetek végzik majd azt az tájékoztató, felvilágosító munkát, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az un. nemzeti értékpiramis rendszere, hiszen kiemelten fontos, hogy a külhoni értékek is elfoglalják ebben méltó helyüket.

Forrás Hungarikumok Gyűjteménye FaceBook oldal (bejegyzés) 2015. március 26.
 

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: