Turizmus és Vendéglátás

Turizmus és Vendéglátás

Lángos

A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A lángos kezdetben a kenyértészta dagasztóteknőből kikapart maradékából, vagy a tészta lecsípett darabjából készült.

Fröccs

A fröccs frissítő, üdítő, szomjoltó tulajdonsága miatt lassan 200 éve töretlenül népszerű a fogyasztók körében.

Gemenci gímszarvas

A gemenci gímszarvas a vadászati turizmushoz kapcsolódó idegenforgalmi látványosság.

Település: Kecskemét

Dobostorta

Dobostorta

Magyar gulyásleves

 „A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős.

Országos Kéktúra

Európa első hosszútávú turistaútja, az 1168 km hosszú Országos Kéktúra Írottkőnél kezdődik. Az 1930-as évek elején fogalmazódott meg a program ötlete, majd a tervezése, megvalósítása következett.

Miskolctapolcai Barlangfürdő

A Barlangfürdő melegforrások felett elhelyezkedő barlangban kialakított fürdőhely Miskolctapolcán

Település: Miskolc

Pozsonyi kifli

A „Pozsonyi kifli” mákkal vagy dióval töltött, kifli alakú finom pékáru

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: