A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A lángos kezdetben a kenyértészta dagasztóteknőből kikapart maradékából, vagy a tészta lecsípett darabjából készült.
Turizmus és Vendéglátás
Turizmus és Vendéglátás
Fröccs
A fröccs frissítő, üdítő, szomjoltó tulajdonsága miatt lassan 200 éve töretlenül népszerű a fogyasztók körében.
Gemenci gímszarvas
A gemenci gímszarvas a vadászati turizmushoz kapcsolódó idegenforgalmi látványosság.
Dobostorta
Dobostorta
Magyar gulyásleves
„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével”- írta egykoron Gundel Károly vendéglős.
Országos Kéktúra
Európa első hosszútávú turistaútja, az 1168 km hosszú Országos Kéktúra Írottkőnél kezdődik. Az 1930-as évek elején fogalmazódott meg a program ötlete, majd a tervezése, megvalósítása következett.
Miskolctapolcai Barlangfürdő
A Barlangfürdő melegforrások felett elhelyezkedő barlangban kialakított fürdőhely Miskolctapolcán
Pozsonyi kifli
A „Pozsonyi kifli” mákkal vagy dióval töltött, kifli alakú finom pékáru