Szentkirályi ásványvíz

A hungarikum rövid bemutatása:

Balogh Sándor szörp és üdítő gyártónak 1993-ban sok vízre volt szüksége, ezért szentkirályi telephelyén kutat fúratott. 206 méter mélyről, közel két és fél millió éves, védett jégkorszaki rétegből, 18 fokos, kiváló minőségű víz tört föl. „Én mindig is hittem benne, hogy édesapám igazi kincsre lelt, amely 2004-ben a legszigorúbb szabályok szerint ítélő szakmai bírák döntése alapján a világ legjobb ásványvize lett, szénsavmentes kategóriában megkapta a párizsi Aqua-Eauscar-díjat is.” - emlékezik Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország vállalatcsoport elnök-tulajdonosa a sikertörténetének kezdetére. Mára a Szentkirályi ásványvíz hazánkban piacvezető lett és eljutott a világ több tucat országába. Kortyolhatott Szentkirályi ásványvizet már a Grammy-, és az Oscar-gála közönsége is.