Átadták a Kis fekete pályázat díjait

Budapest, 2023. október 8. 

A Budapest Design Week keretein belül idén újra megrendezték a Kis fekete pályázat díjátadó gálaestjét a Hagyományok Házában.

A nagyközönség ismét egy nagyszabású, egyedi látvány- és hangzásvilágú divatbemutatón tekinthette meg a „kis feketéhez” illő, népi ihletésű öltözék-kiegészítőket és modern öltözékeket.

A pályázat témája idén a 19. század főúri divatjában és lakáskultúrájában használt motívumok, technikák és formák népi tárgyalkotásra gyakorolt hatása volt, amelyhez inspirációs anyagot a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből válogattak a szervezők. A pályázók feladata a műtárgyak motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező öltözék-kiegészítők és modern öltözékek készítése volt.

Az első díjat Sigmond Gáborné alkotása nyerte el, második helyezettként Leidal Juditot szólították a színpadra, a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Nemcsics Erzsébet vihette haza. A dobogósok mellett három különdíjat is kiosztottak, amelyeket Borsodi Eszter, Demjén Dorottya és Kiss Limpár Éva vehettek át. 

A folkTREND!-díjat Horváthné Pleszkán Orsolya kapta. Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság nevében a folkTREND!-program népművészeti örökségünket népszerűsítő díját Pirityiné Szabó Judit, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője adta át.

Forrás: MTI

Díjátadó megtekintése

 



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: