Hungarikum Kollégium indult a lakiteleki Hungarikum Ligetben

Lakitelek, 2024. február 24. 

Hungarikum Kollégium indult a hétvégén a lakiteleki Hungarikum Ligetben. A képzés célja, hogy a résztvevők olyan színvonalas előadásokon vegyenek részt, amelyek hozzájárulnak személyes és szakmai fejlődésükhöz. Az előadók sokszínűsége által a résztvevők betekintést nyerhetnek az értéktár bizottságok életébe és a hungarikumok különleges világába.

A szombaton kezdődött képzés-sorozatot Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg.  A nap folyamán Antal Andrea, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának vezetője, a Hungarikum Bizottság titkára, valamint dr. Horváth Zsolt, a Hungarikum Bizottság értéktár koordinációs megbízottja tartott előadást a hungarikum törvény nyújtotta lehetőségekről, hungarikum mozgalomban részt vevők eddigi gyakorlati tapasztalatairól. 

A kollégiumokat 2024-ben és 2025-ben nyolc-nyolc alkalommal szervezik meg, amelyek során negyedévente egy-egy bentlakásos hétvégét tölthetnek el a résztvevők a Hungarikum Ligetben, de nyári egyetemek is részei a programnak. 



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: