Hungarikumok a 77. OMÉK-on!

A hungarikumok és nemzeti értékek iránt érdeklődőket sok szeretettel várjuk a kiállítás minden napján az A pavilon 302/A Hungarikum standján.

A vendégek megismerkedhetnek a hungarikummá válás folyamatával, valamint bemutatkozik számtalan hungarikum, mint a matyó hímzés, a kalocsai pingálás, a Herendi Porcelán, a Hollókő Ófalu, a csabai és gyulai kolbász, a szegedi paprika, és nem utolsó sorban megkóstolható a kürtőskalács és a szabolcsi szilvalekvár is.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legnagyobb, legrégebbi, és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A rendezvény mindenkori küldetése az volt – és ma is az –, hogy az agrárszektor eredményeit bemutassa.

A Magyar Turizmus Zrt. koncepciója szerint az OMÉK 2015 a szakmai alapokat megőrizve, dinamikusan nyit a nagyközönség felé is, programokkal és élményekkel téve vonzóvá a rendezvényt a lehető legszélesebb célközönség számára. Az OMÉK 2015 öt napja alatt a látogatók hiteles élményeket szerezve járhatják majd be a Hungexpo területén megjelenő Magyarországot. A kirándulás során megismerhetik hazánk ízeit, termékeit, kultúráját, értékeit, és valamennyi tájegységének különlegességeit. Öt napra a Hungexpo területére sűrítik Magyarországot, hogy a gasztronómia, a magyar tájak és a hazai kultúra segítségével a látogatók élményeken keresztül ismerjék meg hazánkat.

Az OMÉK 2015 koncepciójának legnagyobb újdonsága a régiós megjelenés, amely a helyi mezőgazdaság, a régió hagyományainak bemutatásával hozza közel a látogatóhoz Magyarország tájait. A nagyközönség nemcsak végigjárhatja és végigkóstolhatja a tájegységek ízeit, de haza is viheti őket, hiszen az OMÉK 2015 nemcsak kiállítás, hanem vásár is. Ráadásul ebben az évben jóval több kistermelőt, őstermelőt és családi gazdaságot szeretnénk bemutatni a nagyközönség számára, hogy igazán sokszínű és változatos élményekben részesüljön minden látogató.

Idén is lesznek változatos, kicsiknek és nagyoknak szóló állatbemutatók, kulturális, szórakoztató, és kézműves programok, gépbemutatók, kertészeti vásár, s természetesen helyet kap az őshonos állatpark is. És ami nem maradhat el: gasztronómia minden mennyiségben. Valamennyi régió központi részén „gasztrofalvakban" kaphatnak ízelítőt a vidék legjobb boraira, pálinkáira, és kézműves söreire kíváncsi vendégek.

Forrás: www.omek.itthon.hu (bejegyzés)

 

Címke: 
ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: