Már papírjuk is van az értékeikről a vasi településeknek

– Gazdagok vagyunk értékekben, hagyományokban – hangsúlyozta Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a tanúsító oklevelek átadása alkalmából.

Az agrár- és élelmiszergazdaság területén, ipari és műszaki megoldásokból, épített kulturális örökségből, kulturális örökségből és természeti értékekből választották ki a "legeket" a Vas Megyei Értéktárba.

Az értékeket őrző és vigyázó települések, szervezetek képviselői csütörtökön vették át okleveleiket a Megyeháza dísztermében Majthényi László közgyűlési elnöktől, dr. Kondora Bálint alelnöktől és Tausz Istvántól, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnökétől.

(További fotókért, kérjük, kattintson IDE.)

Az oklevélátadás volt az értéktárak majdnem kétéves történetének harmadik mérföldköve – így fogalmazott Majthényi László.
– Az első a füzet volt, amely az értéktár gondolatának népszerűsítésére készült. A második mérföldkő az egyéves gyűjtőmunka után a megyei értéknap volt – sorolta az elnök.
Külön megköszönte a munkát a helyi értéktár bizottságoknak és a Nemzeti Művelődési Intézet Vas megyei munkatársainak.
– Folytassuk az értékgyűjtő munkát – erre hívta fel a jelenlévők figyelmét. Beszélt arról, hogy a gyűjtőmunkát a Földművelésügyi Minisztérium pályázata segíti. Az értéktárakat támogató kiíráson a 66 pályázat között tíz Vas megyei kap támogatást. A forrásból a határon túli együttműködéseket erősíthetik a kedvezményezettek.

Okleveles érték lett - sok más kincs között - az őrségi tökmagolaj, a csempeszkopácsi templom, a cáki pincesor, a nádasdi rotunda, a kőszegi vár, a toronyi kenyér, a nicki műgát, valamint a kiemelten védett régészeti lelőhely Sé Malomi dűlőjén – és még bőven folytatható a sor.

Nemcsak az értékgyűjtők vehették át okleveleiket a csütörtöki ünnepségen, hanem Elnöki Emlékérmet kapott Tausz István, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke – így köszönte meg munkáját Majthényi László.

Forrás: Vas Népe Online- vaol.hu (cikk)

 

Címke: 
ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: