Magyar Regionális Tudományi Társaság XIV. vándorgyűlése Nagyváradon

A Partiumi Keresztény Egyetemen rendezték meg a Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT) XIV. vándorgyűlését Nagyváradon. Az esemény nyitóestjén a Földművelésügyi Minisztérium nevében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntő beszédet.

A rendezvény helyszínét illetően azért esett választás Nagyváradra, mert a tavaly megalakult Partiumi Területi Kutatások Intézetét idén felvették az MRTT tagszervezetei közé.

A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a vándorgyűléshez kapcsolódóan Partium-estet szerveztek. Azt est folyamán partiumi különlegességekkel, érmelléki borokkal, bihari sajtokkal, helyi termékekkel ismerkedhettek a meghívottak, valamint a szervezők bemutatták a nemrégiben elkészült Partium térképet is.

Szakáli István Loránd köszöntő beszédében az értékek fontosságát és a hungarikum törvény nemzeti összetartozást segítő jellegét hangsúlyozta. Majd kiemelte: a Partiumi Keresztény Egyetem keretében megalakult Partiumi Területi Kutatások Intézetének tevékenysége is azt bizonyítja, hogy érdemes térségben, régióban gondolkodni, hiszen ez nem gyengíti, hanem erősíti a közösségeket.  



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: