Hungarikumok: Turizmus és Vendéglátás

Bajai halászlé
Bajai halászlé :

A bajai halászlé több mint egy étel, kulturális örökségünk része, mely szorosan kötődik a dunai...


Részletek >
Dobostorta
Dobostorta:

Dobostorta


Részletek >
Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége és a Gundel étterem
Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége és a Gundel étterem:

Gundel Károly mesterien ötvözte a magyar konyhát a nagyvilágból érkező behatásokkal.


Részletek >
Karcagi birkapörkölt
Karcagi birkapörkölt:

A karcagi módra főzött kunsági birkapörkölt a Nagykunság népi táplálkozásának jellegzetes...


Részletek >
Lángos
Lángos:

A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával.


Részletek >
Magyar gulyásleves
Magyar gulyásleves:

 „A gulyás bőséges lével, hagymával és...


Részletek >
Pozsonyi kifli
Pozsonyi kifli :

A „Pozsonyi kifli” mákkal vagy dióval töltött, kifli alakú finom pékáru


Részletek >
Tiszai halászlé
Tiszai halászlé:

A klasszikus Tiszai halászlé a fehérhúsú halakból, a ponty fejéből, farkából és hagymából...


Részletek >
ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: