Szerencsi csokoládé

A hungarikum rövid bemutatása:

Szerencs, Tokaj-Hegyalja kapuja az itt gyártott édesipari termékei után Magyarország határain túl is nevezetes hely. A csokoládéféleségek gyártása 1923-ban kezdődött Szerencsen. Először étcsokoládét, majd tejcsokoládét gyártottak, ezt követte a kakaópor, a bonbonok, a keksz, ostya, szaloncukor, cukorkák, karamellák gyártása. A diabetikus édességek előállítása 1996-tól kezdődően indult. A szerencsi csokoládégyártás több mint kilenc évtizedes hagyománya visszajelzéseként a már tizenkét alkalommal (2019-ben) megtartott Országos Csokoládé Fesztivál több tízezer elégedett látogatója szolgálhat, akik a szakma megismerése mellett kulturális és gasztronómiai élményekkel gazdagodtak.

További részletes leírás és információk:

Javaslat a nemzeti érték Magyar Értéktárba történő felvételéhez.

Az érték a Hungarikum törvény 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról II. sz. mellékletének Hungarikum Bizottsághoz történő felterjesztésével és elbírálása által került a Magyar Értéktárba.

Riport


Címke: szerencs, csokoládé

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: