Hungarikumok: Agrár- és élelmiszergazdaság

Alföldi kamillavirágzat
Alföldi kamillavirágzat:

Hazánkban a gyógynövények gyűjtése és felhasználása évszázados múltra tekint vissza.


Részletek >
Csabai kolbász vagy Csabai vastagkolbász
Csabai kolbász vagy Csabai vastagkolbász:

A Csabai kolbász mai formájának kialakulása a napóleoni háborúkhoz kötődik.


Részletek >
Debreceni páros kolbász
Debreceni páros kolbász :

A debreceni páros kolbász évszázados hagyományon alapuló, marha és sertéshús továbbá...


Részletek >
Egri bikavér
Egri bikavér:

Magyarország újkori bortörténelmének első védett eredetű bora az Egri Bikavér


Részletek >
Fröccs
Fröccs:

A fröccs frissítő, üdítő, szomjoltó tulajdonsága miatt lassan 200 éve töretlenül népszerű a...


Részletek >
Gyulai kolbász vagy Gyulai pároskolbász
Gyulai kolbász vagy Gyulai pároskolbász:

A gyulai húsipar és a Gyulai Kolbász története lassan másfél évszázados múltra tekint vissza....


Részletek >
HERZ Classic téliszalámi
HERZ Classic téliszalámi :

A HERZ téliszalámi fogalom a fogyasztók számára.


Részletek >
Hízott libából előállított termékek
Hízott libából előállított termékek:

A lúd sokoldalú hasznosíthatósága révén mindig előkelő helyet foglalt el a magyar...


Részletek >
Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény:

A fűszerpaprika-őrlemény az 1800-as évek közepén vált belföldi kereskedelmi árucikké, ami a...


Részletek >
Kürtőskalács
Kürtőskalács:

A kürtőskalács az erdélyi magyarság, különösen a székely vidék kedvelt süteménye: egyszerre...


Részletek >
Magyar akác
Magyar akác:

Az akácfát a növény talajjal szembeni szívóssága, gyors növekedése és sokrétű felhasználhatósága...


Részletek >
Magyar akácméz
Magyar akácméz:

A magyar akácméz világos, lágy, kevésbé savas, akácvirág illatú méz.


Részletek >
ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: