Riportok

A Hévízi-tó Magyarország egyik természeti csodája, amely 4,5 hektáros felületével Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava.

A Csabai kolbász mai formájának kialakulása a napóleoni háborúkhoz kötődik.

Magyarország újkori bortörténelmének első védett eredetű bora az Egri Bikavér

A gyulai húsipar és a Gyulai Kolbász története lassan másfél évszázados múltra tekint vissza.

Kiskunhalason, több mint 100 éves hagyománya van a csipke varrásának.

Az 1950-es években indult Molnár Dánielné Ilcsi néni szakmai munkássága.

Az eurázsiai sztyeppéken élt népek összetett reflexíjai – közismert nevén a merevszarvú visszacsapó íjak – családjába tartozó IX-XI. századi összetett szarus magyar íj jól megkülönböztethető az „íjcsalád” többi tagjától.

A tarka virágú kalocsai hímzés és pingálás messze földön ismert, és gyakran magával a magyar népművészettel azonosítják.

A karcagi módra főzött kunsági birkapörkölt a Nagykunság népi táplálkozásának jellegzetes gasztronómiai értéke.

A kürtőskalács az erdélyi magyarság, különösen a székely vidék kedvelt süteménye: egyszerre székely, erdélyi és magyar.

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: