Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár

A magyar karaktert, a néplelket, a magyar életmódot próbáljuk bemutatni azokkal az elemekkel, amelyek bekerültek a Magyar Értéktárba illetve a Hungarikumok Gyűjteményébe - nyilatkozta V. Németh Zsolt miniszteri biztos az M1Ma este című műsorában.

A Hungarikum Bizottság november 5-én meghozott döntése alapján a dobostorta bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár négy tétellel bővült. Kiemelkedő nemzeti értékként tartjuk számon a hosszifuruglát, a regölést, a magyar cifraszűrt és a magyar betyárköltészetet.

A magyar nemzeti karakter szeretnék megrajzolni magával az értéktárral, amely rámutat arra, hogy milyenek vagyunk mi magyarok, milyen kreatívak vagyunk a termékeinkkel, amelyeket kiváló minőség jellemez. Mindez szellemi termékeinkre is igaz, a Kodály-módszerrel, a táncház módszerrel is megmutattuk, hogy a XXI. századba, hogyan érezhetjük magunkat egy ősi kultúrában, és erre a világ is felfigyelt. A magyar karaktert, a néplelket, a magyar életmódot próbáljuk bemutatni azokkal az elemekkel, amelyek bekerültek a Magyar Értéktárba, illetve a Hungarikumok Gyűjteményébe – nyilatkozta V. Németh Zsolt, az Agrárminisztérium kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa.

A Hungarikumok Gyűjteményébe jelenleg 71 érték, míg a Magyar Értéktárban található kiemelkedő nemzeti értékek száma 167-re emelkedett.

Forrás: M1Ma este

Az interjú megtekintése

if you're interested,
subcribe to our newsletter!
Image CAPTCHA
Supporters: