Magyar napok és hungarikum kiállítás nyílt Düsseldorfban

V. Németh Zsolt, az Agrárminisztérium kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa 2019. szeptember 5-én Düsseldorfba látogatott, ahol díszvendégként részt vett a IV. Magyar Napok elnevezésű kulturális és gasztronómiai fesztiválon.

2019. szeptember 5-8. között rendezik meg a IV. Düsseldorfi Magyar Napokat az Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány fővárosában. A rendezvény célja, hogy Németország legnépesebb, 18 millió lakosú tartományának fővárosában kellő népszerűséget és ismertséget kapjon hazánk gasztronómiai, turisztikai kínálata, kultúrája. A programsorozaton kiemelt szerepet kapott a hungarikumok népszerűsítése, megjelenítése és ismertetése.

A városháza előtti régi piactéren 20 kiállító standon mutatkoznak be a magyar élelmiszergazdaság szereplői. A kiállításon a Hungarikumok Gyűjteményében szereplő nemzeti értékekkel, kézműves termékekkel ismerkedhetnek meg a kilátogatók.  A négynapos rendezvényen a magyar népművészetet, népzenét bemutató kulturális programokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusának meghívására az Agrárminisztérium képviseletében V. Németh Zsolt miniszteri biztos vett részt és mondott beszédet a kulturális és gasztronómiai fesztivál megnyitóján. V. Németh Zsolt megnyitó beszédében ismertette a magyarság gasztronómiai, szellemi és kulturális csúcsteljesítményeit, valamint kitért Németországnak és Magyarországnak a rendszerváltásban megélt közös múltjára is.

A fesztivál megnyitóján több százan gyűltek össze, köztük magas rangú német politikusok is, úgymint Stefan Holthoff-Pförtner észak-rajna-vesztfáliai Európa-ügyi minisztere, Friedrich G. Conzen Düsseldorf polgármestere, valamint Hubert Schulte-Kemper tiszteletbeli konzul. A nyitónapon Magyarország képviseletében Szegner Balázs  főkonzul és Györkös Péter nagykövet tartottak köszöntő beszédeket.

V. Németh Zsolt miniszteri biztos Freidrich G. Conzen polgármesterrel, valamint Stephan Holthoff-Pförtner miniszterrel megtartott találkozóján röviden bemutatta a magyarság csúcsteljesítményeit, és hungarikumokból álló válogatást adott át részükre.

Videó megtekintéseif you're interested,
subcribe to our newsletter!
Image CAPTCHA
Supporters: