MIRELITE termékek

A hungarikum rövid bemutatása:

A gyorsfagyasztásos technológia a MIRELITE révén hazánkban a világ országai között az elsők között valósult meg. A MIRELITE magyar termékként Európában az első, a világon a második legrégebbi márkája a kategóriának.

A MIRELITE helyileg az első csepeli telephely mellett az 1976-ban alakult Országos Hűtőipari Vállalat révén az országot befedve több városhoz is köthető, mint Baja, Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dunakeszi, Győr, Kecskemét, Miskolc, Székesfehérvár, Zalaegerszeg. Megteremtve és elterjesztve egy új élelmiszerkategóriát - a gyorsfagyasztás technológiáját-, jellemző tulajdonságaival, minőségével, egyediségével a magyarság kiemelkedő teljesítményét jelenti itthon.  A MIRELITE jelenleg is magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel készülnek a termékek egy 100%-ban magyar családi tulajdonú vállalatban.

Javaslat a nemzeti érték Magyar Értéktárba történő felvételéhez.

Az érték a Hungarikum törvény 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról II. sz. mellékletének Hungarikum Bizottsághoz történő felterjesztésével és elbírálása által került a Magyar Értéktárba.